снимка pixabayОчаква се това да улесни по-масовото приложение и дистрибуцията на ваксината в

...
снимка pixabayОчаква се това да улесни по-масовото приложение и дистрибуцията на ваксината в
Коментари Харесай

Агенцията по лекарствата даде разрешение за производство на ваксини на още три места

снимка pixabay

Очаква се това  да улесни по-масовото приложение  и дистрибуцията на имунизацията в Европейски Съюз.

От организацията позволиха и превозване в обикновенни фармацефтични хладилници на ваксината  на Pfizer.

Европейската организация по медикаментите (EMA) прие значими рекомендации за  увеличение на индустриалния потенциал  и снабдяването на Европейски Съюз с ваксини против COVID-19. Това излиза наяве от  на организацията.

Комисията по медикаментите в хуманната медицина към ЕМА (CHMP) е одобрила  нов обект  за производството на имунизацията, създадена от  BioNTech и Pfizer.  Той се намира в немския град  Марбург . Там ще се създава както интензивно вещество, по този начин и крайният артикул. Разрешения за произвеждане на дейните субстанции за тази ваксина са издадени общо за три индустриални обекта в Европейски Съюз.

Същевременно ЕМА позволи имунизацията на Pfizer/BioNTech  да се съхранява и транспортира освен в специфичен фризер, само че и  в елементарен фармацевтичен ледник,  но не по-дълго от две седмици. Става дума за  еднократен двуседмичен интервал  при температура  от -25 до -15 градуса, добавя news.bg.

" Това е опция на дълготрайното предпазване на флаконите при температура сред -90 ˚C и -60˚C в специфични фризери. Очаква се това  да улесни по-масовото приложение  и дистрибуцията на имунизацията в Европейски Съюз, като понижи нуждата от запазване при свръхниски температури по цялата верига на доставките. " - прецизират от ЕМА.

Одобрена е и  нова индустриална площадка за препарата на AstraZeneca  в  Лайден, Холандия . Така лицензираните обекти за произвеждане на дейното вещество в Европейски Съюз стават четири.

ЕМА даде позитивна оценка и за още един обект, където ще се произвежда  имунизацията на Moderna  - както нейните съставни елементи, по този начин и крайният артикул. Заводът се намира  във Висп, Швейцария.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР